НАШИ ДРАМЦИ У ПОСЕТИ ПИОНИРСКОМ ДОМУ У ЉУБЉАНИ

FB_IMG_1521302441980


НАШИ ДРАМЦИ У ПОСЕТИ ПИОНИРСКОМ ДОМУ У ЉУБЉАНИ

 

Чланови драмске групе Belgrade English Language Theatre Дечјег културног центра Београд су од петка 16. марта до понедељка 19. марта 2018. године посетили Љубљану како би се сусрели са својим вршњацима из драмске групе Пинорског дома – Центра за културу младих и том приликом учестовали у заједничкој драмској радионици. Посета наших младих глумаца вршљацима у Љубљани, поред карактера међународне културне размене, има и улогу пилот тестирања методологије импровизационог позоришта коју су кроз пројекат међународне сарадње кофинансиран Фонда Креативна Европа YOUNG THEATRE разрадили и уобличили драмски педагози Пионирског дома и  Дечјег културног центра Београд, као и партнерских организација из Пољске (Културни центар Елк) и Румуније (Комична опера за децу).

Методологија је своју форму добила кроз приручник за рад YOUNG THEATRE HANDBOOK FOR PROFESSIONALS. Овај приручник је настао током стручног рада драмских педагога из четири институције. Поред тога што је рад на пројекту тек у фази представљања приручника драмским педагозима, професионалцима из области позоришта за децу и младе, као и школским педагозима и васпитачима, како би у следећој фази они методологију применили у раду са децом и младима, представници Дечјег културног центра Београд и Пионирског дома из Љубљане су сматрали да би пилот тестирање методологије на припадницима крајње циљне групе дало значајне показатеље у ком смислу је медологија успешно дефинисана, а којим сегментима би требало да се посвети додатна пажња у смислу допуне, појашњења и побољшања. Драмска радионица је као своју завршницу имала презентацију драмских вежби из области импровизационог позоришта под називом „15 tiny plays about Britain“.

Водитељи драмске радионице и презентације били су драмски педагози Пол Мареј и Јулија Ногић из Дечјег културног центра Београд, Урша Стрехар Бенчина из Пионирског дома у Љубљани и Иван Веруница из TRY THEATRE-a у Ријеци (Хрватска).


90 item(s) « of 3 »
Posted in Креативна Европа and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *