Препорука књига за читање „Креативног центра“

Препорука књига за читање „Креативног центра“

 

Књиге имају чудесне моћи – оне могу да нас одведу негде далеко, да нам представе људе са различитим способностима и судбинама, дочарају свет који је пред нама или неки потпуно нови – маштовити. Књиге нас прате од најранијег узраста – када нам родитељи, баке и деке читају бајке пред спавање, кроз школовање и целог живота, као стручна или забавна литература. Колико је читање лек за душу, посебно у овако тешким временима, када смо сви у изолацији – излишно је и говорити. Баш из тог разлога обратићемо пажњу на понуду издавачке куће „Креативни центар“ и препоручићемо књиге за све узрасте.

Издавачка кућа „Креативни центар“ већ 31 годину нас радује интересантним и квалитетним књигама, које радо читају све генерације. Задивљујућа ствар је, колико ова издавачка кућа води рачуна о књигама за децу предшколског узраста, тако да у својој понуди увек има: књиге за купање, преклапалице, сликовнице, звучне књиге, књиге са налепницама и др. За узраст око 3 године препоручићемо серију звучних књига из серије о Пеци („Пеца слуша диско“, „Пеца свира рок“), сликовнице „Башта-сликовница“ и „Три жеље мачка Мишка“. За узраст 5-7 година препоручујемо сликовнице „Кад порастем“, едицију „Игра“, „Принцезин глобус“ Весне Алексић и књигу-гребалицу „Чудесне животиње“.

     

 

Млађим школарцима (до 4. разреда) који желе да одахну од школских лектира и онлајн лекција, сигурно ће се свидети „Мали кућни огледи“, „Твој дан без стреса“ Хелејн Бејкер (нарочито за девојчице), „Лутања баштенских патуљака“ Гордане Малетић и „Чуда од технике“ (коју ће волети сви „миленијалци“).

 

„Креативни центар“ не заборавља ни тинејџере. „Имате ли кефало“ упитаће нас Шимон Ђарманти, а Весна Алексић ће нам представити „Сазвежђе виолине“. Ту су и приручници из историје и других наука, прилагођени младима, а књига која ће се сигурно свидети нарочито девојчицама је: „Каква женска!“ Јелене Митровић и Соње Бајић. Да, у праву сте – у овој књизи се ради женама из 19. и 20. века, које су на нашим просторима оставила траг у историји. Таквим женама треба да се дивимо!

 

Понуда за одрасле такође је богата и  није лак задатак да издвојимо нешто одређено. Тема комунизма још је врло актуелна на просторима бивших комунистичких република, а Бини Адамчак поставља питање: „Да ли је комунизам прича за малу децу?“ Односи родитеља и деца вечно је и једно од најважнијих питања свих времена, о чему говори и приручник „Мирније, лакше, срећније родитељство.“ Тате су, углавном, суперхероји својој деци, а како многи стрипове и филмове, тако је „Енциклопедија јунака, суперхероја и осталих полубогова“ права књига за њих. Из исте едиције можемо да читамо: „Енциклопедију лоших ђака“ и „Енциклопедију бунтовника“.

  

„Креативни центар“ у понуди има и уџбенике и приручнике за ђаке, као и литературу из области књижевности, језика, психологије, математике, технике и др. За више информација о књигама у понуди и попустима који се остварују куповином истих, предлажемо да посетите њихов званични сајт: https://kreativnicentar.rs/.

Већ месец дана наша отаџбина је у ванредном стању, због пандемије корона-вируса. У изолацији није лако ни одраслима ни деци, али најважније је да сачувамо себе и друге људе, и да из изолације изађемо живи и здрави, спремни за нове битке. Искористимо слободно време које имамо на квалитетан начин – зближимо се са својим породицама, гледајмо омиљене филмове и серије, читајмо занимљиве књиге. И не заборавимо – вежбе за разгибавање и истезање. А времена за шетње, здрављење и грљење – сигурно ће бити још пуно, када све ово буде иза нас.

мср Дајана Лазаревић

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *