Дружење са Поестетама


Дружење са Поестетама

 

У уторак, 27. новембра у библиотеци Дечјег културног центра Београд одржано је кратко дружење са члановима рецитаторске школице „Поестетика“, коју води Јелена Ненадић. Учествовало је 5 девојчица и један дечак, с тим што је најмлађа учесница девојчица Емилија, која има само 6 година, а најстарији учесник дечак Ђорђе од 13 година.

Ово дружење одржано је у оквиру циклуса „Да живимо врлине“, који је осмислила Јелена Ненадић, а који се реализује у Дечјем културном центру Београд у организацији уреднице културног програма ДКЦБ Снежане Станковић. Цео програм је фотографисан и тонски забележен.

Програм су наизменично водиле и најављивале учеснике уредница културног програма ДКЦБ Снежана Станковић и сарадница ДКЦБ Дајана Лазаревић.

У програму су учествовале и мале певачице анђеоског гласа Лола Ђорђевић (са нумером „Када бих била птица“) и Петра Пјевач (са нумером: „Пролећни валцер“). На клавиру их је пратила наставница – музички педагог Снежана Деспотовић, руководилац вокалне групе „Нађи своју звезду“.

Програм су слушали ученици 5. разреда ОШ „Марија Бурсаћ“, предвођени наставницом српског језика Радмилом Петровић-Копривицом.

На овом дружењу, кроз рецитовање песама, младе поестете су нам давале важне животне лекције о породичним вредностима, српској народној традицији и обичајима, вери и истинољубљу. Посебан акценат је био на хришћанској вери и љубави према ближњима, али и према људима уопште. Поменута је и жртва, јер љубав није права и велика, ако за њу нисмо спремни нешто и да жртвујемо.

Након програма, чланице групе „Поестетика“ запевале су песму: „Маријо славна“, коју су одмах прихватили сви присутни. Ова песма је повезала учеснике и слушаоце, а емоције на лицима свих присутних блистале су до краја програма.

МА Дајана Лазаревић

17 item(s)
Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *