Учешће Белорусије на „Радости Европе“


Учешће Белорусије на „Радости Европе“

 

Једна од 18 држава, које су учествовале на „Радости Европе 2018 – Нека планета блиста“ била је и Белорусија. Ове године, из Минска је дошла плесна група „Смајлићи“ (рус. Смайлики), која је настала од школе традиционалног плеса и народних инструмената.

ОШ „Раде Драинац“ и ОШ „Старина Новак“ равноправно су угостиле 12 девојчица из Белорусије, предвођене кореографкињом Јарославом Марозовом. Девојчице су старости 10-13 година, врло одговорне, брижне, дружебиве. Привукле су пажњу плешући у народној белоруској ношњи, веома налик на српску народну ношњу, али и својом скромношћу и харизмом.

Група „Смајлићи“ била је и на пријему у Амбасади Републике Белорусије у Републици Србије, на позив Изванредног и Опуномоћеног Амбасадора Валерија Бриљова.
За време учешћа групе из Белорусије на „Радости Европе“ била је ангажована сарадница ДКЦБ и преводилац МА Дајана Лазаревић, која је пратила девојчице од њиховог доласка 1. октобра, до одласка 6. октобра.

Колико је била пријатна атмосфера на наступу групе из Белорусије и боравку у Београду, можете видети на следећим фотографијама из личне архиве преводиоца Дајане Лазаревић.

 

Posted in Радост Европе and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *