Успешно одржана Драмска радионица за позоришне професионалце на тему позоришта импровизације

foto (4)


Успешно одржана Драмска радионица за позоришне професионалце на тему позоришта импровизације

 

Током протеклог викенда, у суботу 10. фебруара и недељу 11. фебруара 2018. године, у Дечјем културном центру Београд одржаће се Драмска радионица намењена професионалцима у области позоришта за децу и младе, а у оквиру пројекта међународне сарадње под називом YOUNG THEATRE. На радионици је учестововало 15 професионалаца из области позоришта из Београда, Новог Сада и Црне Горе. Радионицу је водила  госћа-експертица из Словеније, госпођа Сташа Брачич, драмски педагог Пионирског дома у Љубљани, уз помоћ тима драмских педагога Дечјег културног центра Београд. Тема радионице је био рад на методологији позоришта импровизације, са циљем да је драмски педагози искористе у раду са децом и младима у оквиру својих драмских школа, драмских група или позоришта за децу и младе, како би се код деце и младих развило интересовање за позориште – што да се у њему учествује, што да позориште посете као публика. Радионица је трајати 20 школских часова подељених у 7 образовних сесија, а свако од учесника је добио Приручник са конкретним вежба и игра из области позоришта импровизације. Приручник је настао током рада драмских педагога из партнерских институција из Словеније, Пољске, Румуније, Хрватске, Словачке и Македоније, током протеклих шест месеци. Завршна сесија радионице била је показна вежба – перформанс у форми Импро Меча, коју су извели учесници радионице такмичили у реализацији задатака које им је задавала публика. Судија и водитељ Имро Меча била је Сташа Брачич.

Рад на радионици забележена је на фотографијама и видео снимку, сви учесници радионице су попунили евалуациони формулар, а сви тренери ће о одржаној активности написати извештај.

Следећа активност на пројекту, Модул 3, одржаће се у мају 2018. године када ће са истим циљем бити одржана Драмска радионица за школске педагоге.

Радионица је једна од активности пројекта међународне сарадње YOUNG THEATRE, који је кофинансиран из Фонда Креативна Европа, подпрограм: Култура. Пројекат траје две године и у њему учествују Пионирски дом из Љубљане као главни партнер и Дечји културни центар Београд (Србија), Комична опера за децу из Букурешта (Румунија) и Културни центар из Елка (Пољска) као партнери. Поред њих у пројекту учествују и Лабораторија за савремено позориште КРИЛА из Ријеке (Хрватска), Театар Талија из Зволена (Словачка) и Позориште за децу и младе из Скопља (Македонија) као придружени партнери.

48 item(s) « of 2 »
Posted in Позоришни програм and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *