Хуманитарна позоришна представа „ДАР”


ХУМАНИТАРНА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

Прича о љубави, различитостима и прихватању себе и других 

 „ДАР”

Текст: Милена Ђорђевић
Режија: Милош Ђорђевић

Играју:

Стојан Ђорђевић, Милена Ђорђевић, Милан Ковачевић, Боба Латиновић, Маја Ранђић, Јелена Ћурувија

Уторак, 12.3.2019. године, 19:00, Мала сцена, ДКЦБ, Таковска 8

 

Представа „Дар”, у извођењу Позоришне трупе У.Р.А. биће изведена на Малој сцени Дечјег културног центра Београд, у уторак, 12. марта, са почетком у 19 часова.

Представа у Дечјем културном центру има хуманитарни карактер, тако да све донације које се буду сакупиле те вечери (гардероба, слаткиши, школски прибор и средства за хигијену) биће додељена деци из Свратишта. Карте за представу могу се набавити у просторијама „Кафе бар 16”, у Цетињској 15а, у Центру за подршку у запошљавању младих из Свратишта.

Представа „Дар”, награђена признањем „Мирослав Беловић” за најбољу режију, приказује дечака Косту и његову породицу.

„Коста је посебан и другачији. Он има дар. Представа на несвакидашњи, духовит и дирљив начин подсећа гледаоце да у животу треба успорити и посветити пажњи онима до којих нам је стало, а да је тренутак оно што живот чини лепшим и да га не смемо пропуштати”, истакла је Милена Ђорђевић, идејни творац представе „Дар”. Представа се реализује са циљем демаргинализације како особа у стању аутизма, тако и особа са другим сметњама у развоју и особа са инвалидитетом, али и демаргинализацијом њихових породица.



Након представе гледаоци ће имати прилику да се у оквиру трибине информишу о поремећајима из спектра аутизма из перспективе стручњака, родитеља и учитеља. Поред аутора и глумаца, на трибини ће учествовати:

 

Снежана Бабовић Димитријевић, дефектолог

Наташа Васић, наставник

Наталија Лазић, родитељ детета са аутизмом

 

Posted in Најаве, Позоришни програм and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *