Промоција књиге „УНУЦИ И ДРУГА БИЋА – Дедина певања“

foto (1)


„УНУЦИ И ДРУГА БИЋА – Дедина певања

 

У оквиру Летњег програма Дечјег културног центра Београд синоћ је у препуној Црвеној сали одржано представљање књиге „Уници и друга бића“ Душана Миловановића, историчара уметности, вишег кустоса МПУ, истраживача ризничког материјала у Хиландару, угледног научног и јавног радника.

О аутору и његовој поезији говорили су проф. др Александар Јовановић, са Учитељског факултета, Гордана Малетић, књижевница, рецензент књиге Радмила Мишев, главна и одговорна уредница часописа „Светосавско звонце“. По мишљењу другог рецензента књиге, Милована Витезовића, песник Душан Миловановић искористио је знање историчара Душана Миловановића и овом збирком поезије ушао у дописништво ведрине јер почев од наслова „Унуци и друга бића“, ова књига има неке блиске разговоре са ревијом „Полетарац“ коју је здушно уређивао Душан Радовић. Аутор је поделио с публиком сећање на ситуације, поводе и осећања када су и како  настајале песме и заједно са унуцима Вуком, Уном и Јаном говорио неке од њих.

У уметничком делу програма учествовали су: Нада Матијевић, пијанисткиња Опере Народног позоришта и чланови вокалне групе ДКЦБ „Нађи своју звезду“, Реља Жикић, Милица и Виктор Шотић.

Програм уредиле и водиле: Јасмина Атанацковић Гајић, проф. књижевности и Снежана Станковић, уредница културно-образовног програма.


21 item(s)
Posted in Uncategorized and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *