СУСРЕТ СА СТРУЧЊАЦИМА – БИБЛИОДРАМА

foto (1)


СУСРЕТ СА СТРУЧЊАЦИМА – БИБЛИОДРАМА

 

 

foto (5)И овог уторка, организација БАЗААРТ је у сарадњи с Дечјим културним центром Београд организовала Сусрет са стручњацима, трећи у овој школској години. Сусрет посвећен библиодрами водио је Ненад Божовић, асистент на катедри за Свето Писмо Старог Завета Православног богословског факултета, а модерирала је Наташа Китаноска, наставница српског језика и књижевности. Радионици су присуствовали наставници верске наставе и других наставних области, као и драмски уметници.

Библиодрама је метод драме у образовању који је настао из психодраме. Овај метод омогућава учесницима да путем дијалога и драмског израза критички преиспитају морална и верска начела библијских текстова и ликова. Библиодрама у веронауци мотивише учеснике, омогућава испољавање креативних потенцијала и поседовање хришћанских и цивилизацијских вредности. Људи су склони искушењима и сукобима, често греше, па напредовање на путу вере постаје предмет драматизације. Библијска прича о Патријарху Авраму и промишљања о њему, допринели су да одемо корак даље у преиспитивању могућности примењене драме.

Сусрети са стручњацима одржаваће се сваког трећег уторка у месецу током читаве школске године, а учешће у њима је слободно.

Сусрети са стручњацима део су програма ЛОТРЕК Београд – Локалног тренинг центра за драмску едукацију наставника, а спроводе се у сарадњи са Дечјим културним центром Београд, уз подршку Министарства културе и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

6 item(s)

Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *