СВЕЧАНИ ПРОГРАМ ПОВОДОМ ОТВАРАЊА РЕНОВИРАНЕ ВЕЛИКЕ САЛЕ ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД КОЈА ЋЕ НОСИТИ ИМЕ „ДОНКА ШПИЧЕК“

Pozivnica


СВЕЧАНИ ПРОГРАМ ПОВОДОМ ОТВАРАЊА РЕНОВИРАНЕ ВЕЛИКЕ САЛЕ

ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД КОЈА ЋЕ НОСИТИ ИМЕ „ДОНКА ШПИЧЕК“

 Понедељак, 27. фебруар у 12 часова

 Дечји културни центар Београд
Таковска 8

 

Свечано отварање реновиране Велике сале Дечјег културног центра Београд одржаће се у понедељак,  27. фебруара у 12 часова. Већ шездесет пет година у овој сали окупљају се деца, учествују у високо квалитетним програмима, одрастајући кроз игру, стрваралаштво и дружење. Захваљујући Граду Београду и компанији Лукоил, замењена су седишта, реновирана бина, подне облоге, расвета и прaтећа техника.

Обновљена сала добиће име по Донки Шпичек, бившој председници Управног одбора ДКЦБ која је свој живот посветила деци, а многе креативне тренутке провела баш на овом месту. Увек ту за најмлађе, пожртвована и одговорна, продорна и истрајна, са задатком који је сматрала најважнијим, да брине о деци. У њену част и са жељом да се њено дело не заборави, а на иницијативу директора ДКЦБ проф. мр Драгана Марића и Управног одбора, ово је име сале која ће наставити да окупља децу и ђаке око племенитих садржаја, чинећи нашу будућност ведријом, паметнијом и лепшом.

Песме са „Дечјег београдског пролећа“, које је обновељено после више од двадесет година у априлу 2016. године, извешће Леонтина Вукомановић, Слободан Бода Нинковић, Невена Божовић и Бојана Стаменов. Публика ће имати прилике да чије дует из мјузикла за децу  „Тела и битка на Магнетном пољу“, у продукцији ДКЦБ коју ће отпевати глумци представе, Марко Марковић и Лена Стаменковић. Цео програм учиниће богатијим Балетски студио и Хор ДКЦБ, са најлепшим песмама из дечјих мјузикла. Програм ће водити Миња Субота и Леонтина Вукомановић.

Posted in Обавештења and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *