Први учесници програма ДОК ЧЕКАМО ГОСТЕ посвећеног Мики Антићу уочи Радости Европе 2017

foto (1)


Први учесници програма ДОК ЧЕКАМО ГОСТЕ  посвећеног Мики Антићу

уочи Радости Европе 2017

 

foto (5)Четвртаци ОШ Дринка Павловић, данас су били први учесници програма „Док чекамо госте“ који се сваке године организује у Дечјем културном центру Београд уочи манифестације Радости Европе. Уз помоћ педагода ДКЦБ, кроз игру, упознали су лик и дело нашег великог песника Мике Антића чији су стихови „Свако дете има крила“ мото овогодишњег  48. Међународног сусрета деце Европе – Радост Европе, који ће бити одржан од 2. до 5. октобра.

Цела поставка инспирисана је поезијом овог песника те су школарци били у прилици да у осмишљеној амбијенталној целини, уз одабрану музику и пројекције, на посебан начин доживе стихове овог познатог српског песника, како би и сами осмислили своје стихове и изразили доживљај речи кроз покрет. Учествовали су у различитим играма речи, ликовно изразили свој доживљај сликањем великим пастелима и исцртавали минијатуре које ће се склапати  у једну велику инсталацију.

Сваког радног дана до 30. септембра, у 10 и у 12 часова, деца из београдских основних школа добродошла су да посете ову интерактивну поставку. Препоручен узраст: од другог до петог разреда основне школе.


foto (10)

Магични троугао

Програм је осмишљен искључиво за најављене групе, а број термина је ограничен. Максималан број деце по термину је 30. Уколико сте заинтересовани, неопходно је да Вашу посету најавите. Контакт особа – Драгана Станисављевић, 060/167 33 43.

Програм су осмислиле магистар сликарства и ликовни педагог ДКЦБ Катарина Булајић Павловић и Драгана Станисављевић, кореограф и балетски педагог ДКЦБ. Уредник програма је Ивана Табори Обрадовић, дипл.психолог и уредник сценског програма ДКЦБ.


16 item(s)
Posted in Радост Европе, Саопштење за медије and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *