Компанија Carnex донирала 16 тона производа Банци хране

foto (29)


Компанија Carnex донирала 16 тона производа Банци хране

 

foto (15)Компанија Carnex донирала више од 16 тона производа Банци хране и тиме обезбедила бар један оброк за око 180.000 људи

Донацију хране у вредности од преко 86 хиљада евра компанија Carnex уручила је корисницма удружења Банке хране.  У светлу предстојећих празника деца корисници донације из удружења Плава шкољка, Центар Звезда, МНРО Звездара, украшавали су новогодишњу јелку, коју је Carnex откупио и  на тај начин додатно подржао рад ових удружења, која су посвећена бризи о деци. Догађај који се одржао у Дечијем културном центру Београд, отворио је заменик градоначелника града Београда Андреја Младеновић.

„Ово је  једна од највећих донација производа од једне компаније, која ће обезбедити можемо слободно да кажемо готове оброке нашим чланицама. Захвални смо компанији Carnex са којом одавно имамо сарадњу, јер препознаје значај једног овако хуманог пројекта и даје свој допринос“, изјавила је приликом уручења донације Радмила Иветић, председница Банке хране.

Заменик градоначелника Андреја Младеновић обратио се присутнима: «Хвала Банци хране што већ десет година повезује оне који производе с онима којима су вишкови хране најпотребнији. Хвала компанији Царнеx на данашњем окупљању и ово је прилика да позовемо све компаније да подрже рад Банке хране, јер као што је велики Душко Радовић рекао, ваше мало је много за оне којима је помоћ најпотребнија.«

foto (11)

 »Празници су време када највише мислимо на друге и када дарујемо посебно оне којима је помоћ најпотребнија. Зато смо се одлучили, након реализованих донација у овој години, на самом крају донирамо највећи број производа са жељом да допринесемо да весело и безбрижно проведу предстојеће празнике и припадници најугроженијих група становништва«, изјавила је бренд менаџерка компаније Carnex Тијана Каталинић, »Одговорно пословање и помоћ заједници јесу наше основне оријентације и вредности. Солидарност, брига према другима и окружењу мотивишу нас да својим примером укажемо на важност решавања проблема у друштву. Као лидери у месној индустрији имамо моралну обавезу да допринесемо унапређењу локалних заједница, и да својим примером позовемо и друге компаније да се укључе у конкретне активности као што је данашња донација Банци хране«, нагласила је Тијана Каталинић.

Проблем сиромаштва је присутан свуда у свету, према подацима УН око 800 милиона људи широм света живи у екстремном сиромаштву и глади. У Србији се годишње, према незваничним подацима, баци 250.000 тона хране, док званична статистика показује да 8,9 одсто становника не може да намири основне животне потребе.

30 item(s)
Posted in Обавештења and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *