Клавирски концерт Милице Опачић и Андреја Ђорђевића

plakat


Андреј Ђорђевић, рођен је у Београду 2003. године. Као мали почиње да похађа МШ „Коста Манојловић“ у Земуну и први велики наступ остварује већ 2008. године наступивши са хором предшколаца на Завршном концерту школе на Коларцу.

године уписује у истој школи клавир у класи проф. Олге Малевић Ђорђевић. Остварује јавне наступе и учествује на такмичењима и тако осваја прву награду на „Младом виртуозу“ 2011, другу на такмичењу „Бинички“ 2012. и на школском такмичењу 2016.године.

У школској 2016/17. години наставља школовање у класи проф. Синише Радојчића и ниже нове успехе. Тако већ у децембру 2016. наступа на концерту поводом Дана школе у Галерији Артгет, а затим и на такмичењу „Славенски“ где осваја прву награду. Добар тренд наставља и у 2017. години па тако осваја прве награде на такмичењу „Бинички“ и на школском, а онда долази и друга награда на Републичком такмичењу.

Милица Опачић, рођена је 21. јуна (Светски дан музике) 2002. год. у Београду.

Клавир је почела да свира са осам година, а од 2014. год. је ученица МШ „Коста Манојловић“ у Земуну у класи професора Синише Радојчића. Освојила је бројне награде на такмичењима у земљи и иностранству у категоријама: клавир-соло, камерни ансамбли и хор. Успешно се бави и писањем (за своју прву књигу добила је „Гашино Перо“ за 2015.год.), а поред тога црта и компонује. Учествује у културном животу Београда, свирајући на књижевним вечерима и сликарским изложбама.


program 2-3

Posted in Концертни програм and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *