“Живот и други злочини” – Представа коју изводе млади са говорним тешкоћама

Život i drugi zločini vizual A


ЖИВОТ И ДРУГИ ЗЛОЧИНИ
Представа коју изводе млади са говорним тешкоћама

Четвртак, 14. децембар у 20 часова

Мала сала Дечјег културног центра Београд (Таковска 8)

 

Представа “Живот и други злочини” резултат пројекта “Лице и наличје говора”, премијерно ће бити изведена у четвртак, 14. децембра у 20 часова у Малој сали Дечјег културног центра Београд. Пројекат је осмишљен како би се млади са говорним тешкоћама укључили у стваралачки драмски процес који у овом случају има и терапијску функцију. Основна идеја је да вербални израз, испољен кроз глуму, младим особама са дугогодишњим формама муцања помаже у савладавању страха од говора, а извођење позоришне представе превазилажење страха од јавног наступа, а тиме и самоизолацију, чиме се стимулише њихова културна инклузија. Такође, идеја пројекта је и подстицање учешћа у креативним, уметничким процесима који имају позитиван психолошки ефекат.

Процес води мултидисциплинарни тим уметника, психолога и стручњака за патологију говора окупљених око удружења „Сребрно дрво“, које у копродукцији са Дечјим културним центром Београд по трећи пут организује програме за младе са говорним тешкоћама. Пројекат Лице и наличје говора наставак је рада на овом пољу и ослања се на искуства пројеката Игра говора и језика и Театар ослобођења говора који су резултирали представама Жак или покорност и Улица Бромфилд број 19 или о црвеним рибицама. Пројекат Лице и наличје говора спроведен је уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретеријата за културу града Београда.

Ауторски тим:

Аутор пројекта и психолошких радионица: Сања Димоски Режија, драматургија, дизајн сцене, костима, плаката и програма: Дина Радоман Продуцент: Горан Јоксић Асистент редитеља и логопед: Тамара Вукомановић , Организација и шминка: Маја Ћук, Дизајн звука: Марија Живанов, Израда костима: Тања Гјафо Мајстор светла: Лука Лучић Гардеробер: Зорица Илић

 

Играју:

Мама, Конобарица
МАРИНА ПЕЈОВИЋ

Ваља
ЂОРЂЕ РАДОВАНОВИЋ

Баба, Конобарица, Чуварка базена
МИЉАНА СТЕВАНОВИЋ

Капетаница
ЈОВАНА КОЈИЋ

Бранкојев, Кувар
УРОШ ИВАНОВИЋ

Прабаба, Екатерина
ДУШИЦА БАРАЛИЋ

Закиров
НИКОЛА МИЛОСАВЉЕВИЋ

Олга, Конобарица
КАТАРИНА ПАВЛОВИЋ

Posted in Саопштење за медије and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *