Додела награда ученицима београдских школа – стогодишњица ослобођења Београда у Првом светском рату


ДОДЕЛА НАГРАДА УЧЕНИЦИМА БЕОГРАДСКИХ ШКОЛА

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА

У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

 

У Дечјем културном центру Београд, у понедељак, 10. децембра, у 12 часова, одржаће се музичко-сценски програм и додела награда за најбољи одељенски пројекат на тему „Обележавање стогодишњице ослобођења Београда у Првом светском рату”. Награде ће уручити Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Градска управа града Београда и Дечји културни центар Београд, уз подршку Министарства образовања, науке и технолошког развоја, обележила је сто година од ослобођења Београда у Првом светском рату организујући Конкурс за најбољи одељенски пројекат са истоименом темом.

Идеја пројекта била је да се деци приближи овај изузетно важан историјски датум кроз њихово активно учешће и самостално истраживање. Кроз тимски истраживачки рад и пројектни приступ теми, ученици су добили прилику да буду активни истраживачи и креатори, стварајући тако проактиван став према заједници у којој живе. Ученици, у заједничком раду са својим учитељима, наставницима, родитељима и сарадницима из разних институција, исказали су своје креативне потенцијале и надоградили своје и знање својих вршњака о Првом светском рату.

Жири и стручни тим Дечјег културног центра Београд, од двадесет пристиглих пројеката, одабрали су оне најуспешније и они ће бити презентовани приликом доделе награда на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег кутлурног центра Београд.

Posted in Културно-образовни програм, Обавештења and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *